Ученици от Гоце Делчев с вълнуващо посещение на парка за щрауси в Копривлен

Децата от Клуб „Приятели на животните“ в Гоце Делчев преживяха истинско приключение. За да се запознаят отблизо с екзотичните щрауси, те се срещнаха с любезните собственици на Щраусов парк „Маневи“ в хаджидимовското село Копривлен. Стойна Манева разведе децата из парка, разказа им за живота на щраусите, за грижите, които полагат за тях, за характера им и много интересни и любопитни факти от ежедневието им. Показа и различни видове декоративни кокошки, фазани, пауни, гъски, зайци и други дребни животни. Разреши на децата да погалят някои от тях, което създаде много емоции. Децата изненадаха собственичката на парка със знанията си за щраусите, получени от предходни занимания в клуба. След приключване на обиколката децата видяха и пипнаха черупка от истинско щраусово яйце, разгледаха красиви щраусови и паунови пера. Заниманията приключиха с усмивки, много нови знания и обещание за ново посещение в парка за тези интересни птици.

Свързани новини

За безопасността на децата! Служители на звено „Инспекторат“ ще помагат на ученици от II ОУ да пресичат заради затворен подлез

vesito

Стотици рокери от Мото рок фест „Предел“-2024 направиха почетна обиколка на Разлог

vesito

Пожар изпепели имуществото в жилище в село Аѝдарово

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.