Ученици от ПГИ „Иван Илиев“-Благоевград влязоха в ролята на банкери и счетоводители

Единадесетокласниците от ПГИ „Иван Илиев“ влязоха в ролята на банкери, счетоводители, търговски и рекламни агенти в панаира на учебно-тренировъчните фирми.
Под мотото „Учене чрез действие“ единадесетокласниците на ПГИ „Иван Илиев“, Благоевград представиха своята практическа подготовка чрез демонстрация на придобитите умения за водене на бизнес преговори и сключване на търговски сделки в XIII панаир на учебно-тренировъчните фирми.
„Днес ще имате възможността да се изявите в ролята на мениджъри, търговски представители, рекламни агенти, счетоводители и това ще бъде вашата генерална репетиция за участието ви в Международния панаир на учебно-тренировъчните предприятия в Пловдив, където, убедена съм, ще впечатлите комисията не само с подготовката и представянето си, но с доброволческите инициативи, които организирахте и показахте, че сте социално ангажирани млади хора“, обърна се към единадесетокласниците директорът Ася Бояджиев-Пенкова и благодари на участниците, родителите и учителите.
Участниците в учебно-тренировъчната фирма реализираха социална кауза „Да спасим пчелите и планета Земя!”. Разработиха четири образователни книжки: „21 интересни факта, които не всеки знае“, „21 ползи от пчелите“, „21 начина да спасим пчелите“ и „21 медоносни растения“. Числото 21 не бе избрано случайно: 21 e магическо
число за пчелите. Излюпват се от яйцето за 21 дни, 21 работят вътре в кошера и 21 дни летят и събират нектар.
С настоящето събитие бе поставено и началото на кампанията по приема на ученици в VIII клас. Важно е да се отбележи, че за предстоящата учебна 2024/2025 г. освен утвърдените паралелки в специалностите „Икономическа информатика“, „Оперативно счетоводство“, „Икономика и мениджмънт“, в ПГИ „Иван Илиев стартира обучение по новата за областта специалност „Съдебна администрация“ по професия „Съдебен служител“.

Свързани новини

Народно читалище „Братя Миладинови 1936“-с. Микрево, реализира дейности по проект „Живото културно наследство на две нации на една сцена“

vesito

Започна турнирът по футбол на малки врати „Купата на Гоце Делчев“ 2023

vesito

Прерязаха лентата на нова инсталация за семедобивна дейност в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.