Кметът Първан Дангов на извънредна сесия: Във ВиК – Дупница е куче влачи рейс

Кметът Първан Дангов на извънредна сесия: Във ВиК – Дупница е куче влачи рейс.
Костадин Костадинов има „кьорава чешма“ – ползва вода, която не заплаща.
„Предстои кампания, избори! Дайте да излъчим един читав депутат, който да бъде нормотворец, а не празнодумец. Ето, политическите сили, които сте представени в ОбС – Дупница, да излъчим депутат, който да промени закона и тогава да говорим за оздравяване, за ново ВиК дружество. Иначе сега всичко, което казвате е хвърлено в пространството. В купом станахме ненужни, ще кажат хората. Понеже, г-н Председател казахте, че съм си променил становището за ВиК- Дупница. Да и не съм го крил, защото видях, че във ВиК-Дупница е куче влачи рейс. Кой каквото му е било необходимо си е „щипкал“ за каквото се сетите“.
Това обяви кметът на Дупница Първан Дангов по време на извънредно заседание на Общински съвет. В дневния ред бе включена само една докладна записка от името на кмета на Община Дупница – за отдаване под наем на сгради, използвани от ВиК-Дупница на „Кюстендилска вода“.
След множество изказвания по темата за бъдещото на ВиК сектора и цената на водата, която влиза в сила от 1 май, кметът Първан Дангов отправи питане към председателя на ОбС- Дупница, Костадин Костадинов.
„Дали вашият имот на „Дренски рид“ е присъединен с „кьорава чешма“? На ВиК-терминологията това означава да има водопровод без да има уред за отчитане на използваната водата. Искате ли, г-н Костадинов да направим там една експертиза или да пусна сигнал до прокуратурата, за да дойдат да Ви разкопаят и да намерят „кьоравата чешма“? Това, г-н Костадинов морално ли е? И вие представлявате хората, даже оглавявате Общинския съвет, които с всички сили и средства бутате да не развалим къщичката. А къщичката е картонена, къщичката е ВиК, защото от там си щипкаме и папкаме. Само че, г-н Костадинов ризата Ви е тясна“, обяви още пред общинските съветници кметът Първан Дангов.

Свързани новини

Важно за жителите на община Банско!

vesito

АДФИ установи: В община Благоевград липсват 8 082 495,37 лв. целеви средства

vesito

Кукерската група от Разлог с награда от XXX Международен фестивал на маскарадните игри „СУРВА“ 2024-Перник

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.