Кметът Първан Дангов на извънредна сесия: Във ВиК – Дупница е куче влачи рейс

Кметът Първан Дангов на извънредна сесия: Във ВиК – Дупница е куче влачи рейс.
Костадин Костадинов има „кьорава чешма“ – ползва вода, която не заплаща.
„Предстои кампания, избори! Дайте да излъчим един читав депутат, който да бъде нормотворец, а не празнодумец. Ето, политическите сили, които сте представени в ОбС – Дупница, да излъчим депутат, който да промени закона и тогава да говорим за оздравяване, за ново ВиК дружество. Иначе сега всичко, което казвате е хвърлено в пространството. В купом станахме ненужни, ще кажат хората. Понеже, г-н Председател казахте, че съм си променил становището за ВиК- Дупница. Да и не съм го крил, защото видях, че във ВиК-Дупница е куче влачи рейс. Кой каквото му е било необходимо си е „щипкал“ за каквото се сетите“.
Това обяви кметът на Дупница Първан Дангов по време на извънредно заседание на Общински съвет. В дневния ред бе включена само една докладна записка от името на кмета на Община Дупница – за отдаване под наем на сгради, използвани от ВиК-Дупница на „Кюстендилска вода“.
След множество изказвания по темата за бъдещото на ВиК сектора и цената на водата, която влиза в сила от 1 май, кметът Първан Дангов отправи питане към председателя на ОбС- Дупница, Костадин Костадинов.
„Дали вашият имот на „Дренски рид“ е присъединен с „кьорава чешма“? На ВиК-терминологията това означава да има водопровод без да има уред за отчитане на използваната водата. Искате ли, г-н Костадинов да направим там една експертиза или да пусна сигнал до прокуратурата, за да дойдат да Ви разкопаят и да намерят „кьоравата чешма“? Това, г-н Костадинов морално ли е? И вие представлявате хората, даже оглавявате Общинския съвет, които с всички сили и средства бутате да не развалим къщичката. А къщичката е картонена, къщичката е ВиК, защото от там си щипкаме и папкаме. Само че, г-н Костадинов ризата Ви е тясна“, обяви още пред общинските съветници кметът Първан Дангов.

Свързани новини

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

От утре започва третиране на тревните площи на територията на община Кресна

vesito

Риск от световна война и ядрено оръжие в новата BG стратегия за отбраната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.