Студенти разработиха идеи за развитие на Благоевград


Кметът Методи Байкушев връчва сертификати на студенти от Американски университет в България, които разработват идеи за развитие на община Благоевград.

Инициативата е част от курса “Стратегическо управление” на проф. Елена Радева. В продължение на два месеца 52 четвъртъка, разпределени в 11 екипа, работиха по казус, съобщи зам.-кметът Боряна Шалявска. Те проучиха Благоевград и България, анализираха мненията на града, представиха сходни идеи, установени в други градове от страната и света, и предложиха стратегически партньорства, които ще помогнат за просперитета на областния център.

Кметът Методи Байкушев им пожелава да допринесе за развитието на обществото в Благоевград, България и тези родни градове.

“Радвам се да споделям, че по някои от идеите вече работим, което потвърждава правилната посока, в която се движим. В допълнение, студентите предлагат редица идеи, които са още неразработени и ще бъдат анализирани подробно”, каза Боряна Шалявска.

Свързани новини

Ансамбъл Пирин, Биг бенд, Камерна опера и Градска художествена галерия да станат културни институти, предлага кметът Байкушев

vesito

Медали за най малките алпийци на Банско

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква местните парламентаристи на извънредно заседание

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.