8 земетресения за час и половина. Какво става?

8 земетресения за час и половина станаха в Гърция и сериозно притесниха не само комшиите. В рамките на един час и 30 минути от 15:35 ч. до 17:03 ч., са регистрирани осем земетресения в Кефалония, Гърция. Най-силното от които е било с магнитуд 3,5 степен по скалата на Рихтер, пише Кathimerini. „Сеизмичната активност в Кефалония започна на 27 февруари, но днес се засили“, каза пред ERT сеизмологът и директор на изследователския институт по геодинамика Герасимос Пападопулос.

„Наблюдаваме развитието на сеизмичната активност. Има две възможности в такива случаи, които разглеждаме. Едната би могла да бъде това, което наричаме „клъстер“, т.е. сравнително малки магнитуди, които са приблизително еднакви помежду си 3,5, 3,4, 3,3 по Рихтер, какъвто е сегашният случай, а втората, по-опасната, може да бъде предизвестен трус. Аз не подкрепям второто мнение“, заяви Пападопулос.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за петък, 15 септември

vesito

Времето днес, прогноза за вторник, 16 април

vesito

Община Сандански подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.