Времето днес, прогноза за понеделник, 8 януари

Тази нощ вятърът ще е умерен, предаде БНТ. Валежите ще продължат, а температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Преди обяд в североизточните райони от страната ще има условия за поледици и е обявено предупреждение от първа степен – код жълто. Следобед с усилването на вятъра и ориентирането му от северозапад, в североизточните райони – от североизток, застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг. Температурите следобед ще са от минус 2° в Североизточна България до 8°-9° на места в Южна, в София 1°-2° над нулата.

С валежи от дъжд, след обяд примесени със сняг, ще бъде времето по Черноморието. По-късно през деня по северното крайбрежие ще спрат. Ще духа умерен северен вятър, с който температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5°-6° по южното. Вълнението на морето ще бъде между 2 и 4 бала. В планините облачността ще е значителна, с валежи от сняг, в Родопите под 1000-1200 метра – от дъжд. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат около нулата.

Свързани новини

Отиде си футболна легенда от село Коларово  

vesito

Преди акцията на ДАНС шефката на Агенция „Митници“ уволнила…

vesito

Тежка катастрофа край село Места: Пожарникари режат коли, за да извадят хората

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.