„Иде! Иде, Старчевата“: Тази неделя в Разлог

„Иде! Иде, Старчевата!“

Тази неделя (24 декември 2023 година) точно в 12:00 часа хиляди звонци (чанове) ще оповести идването на вековния разложки празник – “Старчевата”. За поредна година на Бъдни вечер сърцето на Разлог ще тупти с гласа на стотици чанове, отброявайки последните дни до провеждането на най-чакания празник, честван в първия ден на новата година.
На 1-ви януари 2024 година Община Разлог ви кани да се присъедините към традицията, пазена от поколения разложани, която ще събере на централен площад “Преображение”
разложки чауши, млади и стари, облечени в традиционни носии, които ще играят неуморно български хора.
“Старчевата” ще започне в 11:00 часа с традиционно шествие, в което участие ще вземат представителите на седем кварталата от град Разлог, благославяйки и наричайки за здраве, под звука на чанове, тъпани и зурни.

Свързани новини

Кулинарната демонстрация на Иван Звездев събра стотици на Празника на младото вино в Сандански!

vesito

Национален парк Рила отбелязва Световния ден на Земята

vesito

Председателят Андон Тодоров изпрати писмо до Р.Томов, от името на ОбС, да се направи нова процедура за публично обсъждане за 5млн. лв. дълг, който ще се изплаща от джоба на благоевградчани

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.