Стартира първия етап за записване в детски ясли на територията на община Благоевград

Родителите на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления по електронен път от 02 до 08 януари 2024 г. Това е първият от общо 4-те етапа през следващата година, в който могат да бъдат депозирани документи за постъпване в детско заведение на деца от 10 м. до 3-годишна възраст. Той касае периода на прием от м. януари до м. март. На 15 януари, след проверка на данните за достоверност, ще бъдат обявени и резултатите за класиралите се деца, а запиването следва да бъде направено от 16 до 22 януари.

Кандидатстването за общинските детски ясли на територията на Благоевград се осъществява чрез електронна платформа на адрес: www.priem-blagoevgrad.bg ⇒ секция „Детски ясли“ ⇒“Регистрация“. Там се въвеждат необходимите данни за кандидатстване. Родителят/настойникът, който подава документите трябва да следи класирането на детето в създадения си профил. Въведената информация се обработва автоматично и се проверява за коректност и достоверност. Деца, за които са подадени некоректни данни ще отпадат от първоначалното класиране.

Останалите три етапа за кандидатстване в детските ясли в Благоевград през 2024 г. са:

  • От 01.04 до 05.04 (период на постъпване: м. април – м. юни);
  • От 01.07 до 05.07 (период на постъпване: м. юли – м. септември);
  • От 01.10 до 07.10 (период на постъпване: м. октомври – м. декември).

Родителите следва да имат предвид, че ако детето не бъде записано в детска ясла след обявяване на класирането, то за следващ период е необходимо документите да бъдат подадени наново. При записване в съответното детско заведение трябва да бъдат предоставени следните документи:

-Оригинал и ксерокопие от:

*Удостоверение за раждане на детето;

*документ за самоличност на заявителя;

*всички документи, удостоверяващи посочените в генерирането заявление критерии.

Свързани новини

Три дни след важното дело във ВАС: Томов оздравя и се появи на пресконференция за свлачището край „Бачиново“

vesito

Кметът на Кресна със забрана за палене на огньове по Сирни Заговезни

vesito

Тъжна вест! Почина благоевградският общественик Мирчо Люнгов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.