Браво, Томов! Безводието в Бургас по вина на новото попълнение в община Благоевград – Димитър Тадаръков

Понеже е важно кой стои зад схемите за сметка на хората, Димитър Тадаръков през фирмата си Булгарлизинг  е собственик на ВЕЦ (чрез срочен договор за съвместна дейност с МРРБ), построен на язовир Камчия преди десетина години. Той е близък приятел на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.“ Това написа в своята страница във Фейсбук Владислав Панев, съпредседател на ПП „Зелените“ и общински съветник от „Демократична България“.

Според него за този бизнес е критично важно какви количества отпускат на ВЕЦ министърът на околната среда и местните ВиК дружества всеки месец. А пък тяхната задача е да пазят водния обем на язовирите, така че подаването на вода за гражданите да бъде гарантирано.

Практически властта решава колко пари да напечата на собственикът на ВЕЦ-а чрез определянето на това колко вода да му отпусне, казва още Панев. „Оттук проличава много ясно схемата ГЕРБ-ВМРО (от чиято квота са Ревизоро и Димов) – ДПС. Това е много силна икономическа коалиция на толкова нива. ТЕЦ на Доган, студен резерв, Росенец, зимните сараи на Вълка на язовир Искър, ВЕЦ. Затова няма оставка. За да вървят схемите.“

Проверка на Mediapool показва, че язовир „Камчия“ е пресъхнал с 51,4 за година, тоест – наполовина. Собственикът на ВЕЦ-а Димитър Тадаръков заявява пред изданието, че ВЕЦ-ът е два пъти проверяван от екоминистъра Емил Димитров и нарушения не са констатирани. Mediapool припомня косвените връзки на Тадаръков с ДПС и го нарича „Приятеля на Доган“.

Завчера стана ясно,че новото попълнените в община Благоевград е Димитър Тадаръков. 70-годишният пенсионер   ще спасява икономиката в Благоевград и ще бъде новият ръководител на отдел “Икономическо развитие” в община.

Източник: Актуално.ком

https://www.actualno.com/business/jazovir-kamchija-prepoloven-zaradi-vec-na-tadarykov-news_1500655.html

 

 

Свързани новини

Росен Желязков и Андон Тодоров се срещнаха с таксиметрови шофьори в Благоевград

vesito

Административният съд отмени частично избора на Общински съвет – Благоевград  

vesito

Благоевградският бизнесмен Б. Киройчев с пореден проект – автокъща и сервиз на Е-79

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.