Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 11.12.2023 г. около 07:30 часа на ул. „Стефан Карчев“ в гр. Сандански, лек автомобил „БМВ“ с 19-годишен водач от гр. Сандански, извършвайки маневра на заден ход е блъснал 16-годишен младеж, който е преминавал зад автомобила. Пешеходецът е пострадал с охлузни рани по краката и след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

На 11.12.2023 г. около 07:50 часа на кръстовище между ул. „Преслав“ и ул. „ Хан Омуртаг“ в гр. Благоевград, лек автомобил „Ситроен Пикасо“ с 36-годишна водачка от гр. Благоевград, завивайки на ляво е блъснал 31-годишна жена от града, която е пресичала пътното платно на пешеходна пътека. Пешеходката е пострадала с фрактура на прешлен на гърба и е транспортирана за лечение в гр. София. На водачката на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

На 11.12.2023 г. около 13:25 часа на ул. „Яне Сандански“ в гр. Петрич, лек автомобил „Мерцедес“ с 22-годишен водач от града, като не спазва необходимата дистанция от спрял пред него лек автомобил „Тойота“ допуска ПТП. С натъртване на рамото е пострадала 31-годишната водачка на лекия автомобил „Тойота“, а с охлузна рана на ръката – водачът на лекия автомобил „Мерцедес“. На двамата са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като на 22-годишния мъж пробата за употреба на наркотично вещество е положителна. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

На 11.12.2023 г. около 17:51 часа на пътя между с. Баня, общ. Разлог и гр. Банско, товарен автомобил „Рено“ с 54-годишен водач от гр. Добринище е блъснал 43-годишен мъж от гр. Банско, който се е движил по пътната лента без светлоотразителни елементи. В резултат на инцидента пешеходецът е починал. На водача на автомобила са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

В хода на извършена, около 01:17 часа на 12.12.2023 г. на пътя между с. Каменица и с. Крушица, проверка на лек автомобил „Опел Зафира“, от полицейски служители на РУ-Сандански е установено, че 58-годишният водач на автомобила от с. Микрево шофира с наличие на 1,29 промила алкохол в издишания въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград За периода от 08:00 часа на 11.12.2023 г. до 08:00 часа на 12.12.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са регистрирани 3 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 3 пожара. С преки материални щети 1 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 2 пожара. Извършени са 0 спасителни дейности. Лъжливи повиквания 0. При пожарите са починали 0 граждани.

На 12.12.2023 г. около 04:04 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Волво“ в гр. Благоевград. Погасен от екип на РСП БЗН-Благоевград. Вероятна причина: техническа неизправност.

Свързани новини

Благоевград отбеляза тържествено Деня на народните будители

vesito

Оправдана тържественост за откриването на завършения първи етап по проекта за античен град Хераклея Синтика край Петрич

vesito

Вълнуващ ден в НОИ Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.