В 2 секции в Благоевград гласуват само с хартия, разменили машините

Нормално започна изборният ден в Благоевград. В две от секциите в града е преустановено гласуването с машини, тъй като има подаден сигнал за нарушаване на сигурността при транспортирането на машините за гласуване в тях, съобщава БНТ. В други пет секции в момента специалисти проверяват машините, защото е установено, че има проблем с пускането на разписките от направен вот. Предстои да стане ясно дали проблемът ще бъде решен или и там няма са може да се гласува с машина.

Днес жителите на Благоевград избират кмет между двамата кандидати Илко Стоянов и Методи Байкушев. 63 200 души днес имат право да гласуват и да изберат, кой ще ги управлява в следващите четири години. Секциите в община Благоевград са 141 и една подвижна урна. В 120 от тя ще се гласува смесено – с машина и на хартия, а на останалите само с хартиени бюлетини. Втори тур днес се провежда в общините Разлог, Сандански и Петрич.

Шест общини в областта вече избраха своя кмет. В Белица, Сатовча и Хаджидимово имаше по един кандидат. В Симитли, Гоце Делчев и Банско до втори тур не сте стигна, тъй като те направиха своя категоричен избор.

Свързани новини

Ограничено е движението по моста над река Струма към Петрич заради ремонт

vesito

Община Струмани посрещна Баба Марта

vesito

Важно за жителите на община Кресна!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.