В 2 секции в Благоевград гласуват само с хартия, разменили машините

Нормално започна изборният ден в Благоевград. В две от секциите в града е преустановено гласуването с машини, тъй като има подаден сигнал за нарушаване на сигурността при транспортирането на машините за гласуване в тях, съобщава БНТ. В други пет секции в момента специалисти проверяват машините, защото е установено, че има проблем с пускането на разписките от направен вот. Предстои да стане ясно дали проблемът ще бъде решен или и там няма са може да се гласува с машина.

Днес жителите на Благоевград избират кмет между двамата кандидати Илко Стоянов и Методи Байкушев. 63 200 души днес имат право да гласуват и да изберат, кой ще ги управлява в следващите четири години. Секциите в община Благоевград са 141 и една подвижна урна. В 120 от тя ще се гласува смесено – с машина и на хартия, а на останалите само с хартиени бюлетини. Втори тур днес се провежда в общините Разлог, Сандански и Петрич.

Шест общини в областта вече избраха своя кмет. В Белица, Сатовча и Хаджидимово имаше по един кандидат. В Симитли, Гоце Делчев и Банско до втори тур не сте стигна, тъй като те направиха своя категоричен избор.

Свързани новини

Община Благоевград набира кандидати за домашен помощник по проект

vesito

80 коли за месец прибра полицията в Бургас от пияни и дрогирани шофьори

vesito

Община Благоевград разполага 124 нови контейнера за биоразградими отпадъци

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.