Община Сандански с първи одобрен проект от Плана за възстановяване и устойчивост!

Община Сандански с първи одобрен проект от Плана за възстановяване и устойчивост!
Първият одобрен проект, подаден от община Сандански, за финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост, е одобрен.
Проектът е за основен ремонт, цялостна рехабилитация и оборудване на общежитието на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, град Сандански /в непосредствена близост до сградата на НАПС/.
Отпуснатата стойност за модернизацията на сградата е 5 537 138 лв.
Общежитието е построено преди повече от 43 години и неговата база е в много лошо материално – техническо състояние. С реализацията на проекта, сградата ще бъде изцяло рехабилитирана и обновена. С прилагане на всички дейности за енергийна ефективност ще се подобри не само цялостният облик на сградата, но и ще се ограничат разходите по нейната поддръжка.
Всички вътрешни помещения ще бъдат изцяло ремонтирани, като същевременно ще бъде монтирано ново обзавеждане и оборудване.
Ще бъде изградена покривна фотоволтаична централа, която ще покрива нуждите на сградата с мощност от 50кW/p.
За подобряване на сигурността ще се изгради система за видеонаблюдение и контрол на достъпа, ще се монтира и пожароизвестителна система, ще се обнови системата за мълниезащита и ще се подмени асансьорната уредба.
Съгласно изискванията ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания и ще се обновят околните външни пространства.
Реализацията на проект „Основен ремонт и рехабилитация на общежитието на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, гр. Сандански“ ще създаде отлични условия за живот и самоподготовка на учениците, които се обучават в ЗПГ „Климент Тимирязев“, гр. Сандански.
Същинските строителни дейности се очаква да започнат през месец ноември, тази година.

Свързани новини

Тир с мандарини се обърна в Кресненското дефиле

vesito

Община Сандански спечели проект за доставка на три нови електробуса!

vesito

Уволнен заради отказ да се тества за Ковид танцьор на ансамбъл „Пирин“ осъди община Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.