Сградата на Камерна опера в Благоевград грейна в зелено

В Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи сградата на Камерна опера грейна в зелено
Община Благоевград се включи в кампанията в подкрепа на донорството и трансплантацията. От 19.15 ч. до 20.15 ч. на 7 октомври сградата бе осветена в зелено.
В знак на солидарност фасадите на емблематични сгради в деветнайсет общини бяха осветени тази вечер в зелено – цветът на донорството и трансплантацията.
Днешният Европейският ден на донорството и трансплантацията на органи, тъкани и клетки преминава под мотото “Твоето настояще е тяхното бъдеще!“, а основната цел е да бъде повишена обществената информираност за смисъла и значението на донорството и трансплантацията като възможност за спасяване на човешки животи.
849 българи в момента чакат за трансплантация на орган. Броят им е 20 пъти по-голям от този на хората, получили шанс за нормален живот след донорска ситуация от началото на годината, според данни на здравното министерство.

Свързани новини

Община Банско въвежда временно ограничение на движението по пътя за хижа Вихрен

vesito

Бесен полицейски екшън в Сандански заради фаталните Валентина и Виктория

vesito

Три часа съдът заседава по делото за смъртта на студентката Фатиме

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.