Времето днес, прогноза за неделя, 8 октомври

През нощта над страната ще бъде безоблачно със слаб западен вятър, предаде БНТ. Минимални температури ще бъдат между 11° и 16°, малко по-ниски по високите полета на Западна България, в София – около 8°. Денят ще започне слънчево, но в следобедните часове от север-североизток облачността ще започне да се увеличава. Дневните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София – около 24°. Вятърът ще е от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлуе и по-студен въздух. В почти цялата страна е в сила предупреждение от първа степен – код „жълто“ за опасно силни пориви.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с повече облаци над северното крайбрежие. Температурата на морската вода е между 21° и 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Много ветровито време и в планините – ще духа силен до бурен северозападен вятър. Преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд облачността ще е по-често значителна и на отделни места слабо ще превали. Максималните температури в курортите ще са между 13 и 22 градуса.

Свързани новини

22-ма са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие

vesito

Силно земетресение събуди Турция!

vesito

Глоба от 343 417 лв. за „Кауфланд“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.