Кметът Илко Стоянов към медиатори по време на обучение по превенция на наркоманиите в Благоевград: Помагайки дори на един човек, вие протягате ръка на цялото общество

Обучение по превенция на наркоманиите, насочено към специалисти, работещи с малцинствата се проведе в Благоевград.
То бе организирано от Общински съвет по наркотични вещества, с подкрепата на Общината.
Участниците в инициативата бяха приветствани от кмета на Благоевград Илко Стоянов.
„Изпитанието, пред което сме изправени всички ние, е да съхраним обществото, а за да се случи това трябва да запазим най-ценния му капитал – това са хората. Превенцията е особено важна. Помагайки дори на един човек, вие помагате на цялата общественост“, заяви кметът Илко Стоянов.
В обучението взеха участие образователни, здравни, младежки медиатори, които работят в различни общини в област Благоевград.
Бяха представени мултимедийна презентация на ОбСНВ „Това е положението, братле!“ и интерактивни методи за работа с ученици и родители по превенция на наркоманиите. В края на обучението бе презентиран и филмът на ОбСНВ по превенция на наркоманиите “Началото е край“.
Всички участници получиха и сертификати за преминалото обучение.

Свързани новини

С двудневна програма жителите на село Брежани отбелязват Празника на брежанския кестен

vesito

Пет нови спортни площадки ще бъдат изградени на територията на община Гоце Делчев

vesito

КПКОНПИ предаде на НАП бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.