Община Струмяни участва в дейности по проект „Европейският съюз-дом на общи ценности“

Община Струмяни участва в дейности по проект “EU-Home of Common Values” по програма CERV /Citizens, Equаlity, Rights and Values Programme/!
Делегация от община Струмяни взе участие в международна конференция и участва в работни срещи по проект „Европейският съюз-дом на общи ценности“ – “EU-Home of Common Values” с № 101089542 по програма CERV /Citizens, Equаlity, Rights and Values Programme/.
Инициативата се проведе в периода 14-17.06.2023 година в град Ново Место в Република Словения. Основните теми, които бяха обсъждани на организираните работни срещи се отнасяха до участието на младежите в доброволчески дейности и предоставяне на повече възможности за тяхното участие в политиките, които се създават в Европейския парламент.
Добри практики бяха споделени от словенски депутат в европейския парламент и други модератори от различни институции.
Други важни за всички участници теми бяха – темите за солидарността между европейските граждани, последиците от ковид пандемията, проблемите с адаптирането на мигрантите и други, които бяха обсъждани и споделени като добри практики от различните страни участници – Словения, Хърватска, България, Сърбия, Италия, Португалия, Испания, Латвия, Унгария, Холандия и други.
+5
Всички реакции:

17

Свързани новини

Фотоизложба и книга за Света гора представят в музея в Гоце Делчев

vesito

Тежък конфликт! Ще остане ли минерална вода за благоевградчани, ще има ли градска баня?
Преди малко повече от година Атанас Камбитов даде изявление, че вода има да се захранят още 10 обекта, а какво става сега?

vesito

Детска фолклорна група „Джумайчета“ отбеляза 15 години от основаването си

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.