Община Струмяни участва в дейности по проект „Европейският съюз-дом на общи ценности“

Община Струмяни участва в дейности по проект “EU-Home of Common Values” по програма CERV /Citizens, Equаlity, Rights and Values Programme/!
Делегация от община Струмяни взе участие в международна конференция и участва в работни срещи по проект „Европейският съюз-дом на общи ценности“ – “EU-Home of Common Values” с № 101089542 по програма CERV /Citizens, Equаlity, Rights and Values Programme/.
Инициативата се проведе в периода 14-17.06.2023 година в град Ново Место в Република Словения. Основните теми, които бяха обсъждани на организираните работни срещи се отнасяха до участието на младежите в доброволчески дейности и предоставяне на повече възможности за тяхното участие в политиките, които се създават в Европейския парламент.
Добри практики бяха споделени от словенски депутат в европейския парламент и други модератори от различни институции.
Други важни за всички участници теми бяха – темите за солидарността между европейските граждани, последиците от ковид пандемията, проблемите с адаптирането на мигрантите и други, които бяха обсъждани и споделени като добри практики от различните страни участници – Словения, Хърватска, България, Сърбия, Италия, Португалия, Испания, Латвия, Унгария, Холандия и други.
+5
Всички реакции:

17

Свързани новини

Скандал! Съветник от БСП заплашвал комшийка, тя пусна жалба до Общински съвет

vesito

БСП- Благоевград ще има кандидат за депутат на шесто място в листата! Никой не иска да гласува за Любен Милев

vesito

Лятна оперна вечер под звездите в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.