Паркингите в района на МБАЛ – Благоевград и при ЗМК стават охраняеми, вкарват в „синя зона” ул. „Сан Стефано“ към поликлиниката

Паркингът в района на болницата в Благоевград отново да стане платен и охраняем и пропускателният режим да е контролиран, предвиждат планирани промени в Общинската наредба за реда и условията за престой и паркиране на превозни средства. В момента зоната се ползва като безплатен паркинг основно от пациенти и работещи в медицинските заведения.

Преди време за кратко районът работеше като платен паркинг, но преди 6 години по настояване на болничния директор д-р Митев бе премахната бариерата,  монтирана от „Паркинги и гаражи“ на входа, заради недоволство на медицински лица и болнични служители от пропускателния режим. Безразборното паркиране обаче създава големи затруднения за придвижване на линейки по алеите до сградите на различните отделения и вариантът да се реши този проблем е отново да се въведе контролиран достъп в зоната.

Промените в наредбата предвиждат паркингът при ЗМК също да премине за стопанисване и обслужване към общинското дружество „Паркинги и гаражи“. Идеята е той да предлага денонощна охрана срещу разумна такса.

В отговор на притесненията на хората с трайни увреждания и решение за инвалидизация от ТЕЛК, които работят в „синя зона”, а сега действащата наредба им дава право на безплатно паркиране до 3 часа, се предвижда удължаване на престоя в рамките на 8-часова работна смяна след представяне на документ за месторабота.

Промените визират и забрана за паркиране на автобуси с над 12 места по улиците, тротоарите, паркингите и др. площи за обществено ползване в града, като те ще се насочват на определени за това места. Ще се забрани и оставянето на повредени или спрени от движение коли на места за престой и паркиране, както и поставянето на тежки или битови предмети по тротоари, улици, алеи и зелени площи.

Лека корекция се предвижда на обхвата на „синя зона”, като в нея ще се включат няколко улици, както и такива, граничещи или вътрешни в „синя зона”, които обаче не са в списъка и това създава сериозни проблеми на живеещите на тях, защото нито могат да паркират автомобилите си заради забранителен пътен знак, нито имат право на талон от общината. Към „синята зона” с платено паркиране и ограничен престой се включва и стръмната ул. „Сан  Стефано“, водеща към поликлиниката.

Запазват се и всички правила в досега действащата наредба, включително и маршрутите, разрешени да движение на конски каруци.

В рамките на 1 месец промените в Наредбата за реда на паркиране и престой на територията на община Благоевград подлежат на обществено обсъждане и с евентуалните корекции тя ще се дискутира от общинските съветници най-вероятно в края на март.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Повторна дезакаризация на територията на община Банско

vesito

Община Сандански спечели проект за доставка на три нови електробуса!

vesito

Избират „Спортист на годината 2023“ на община Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.