Паркингите в района на МБАЛ – Благоевград и при ЗМК стават охраняеми, вкарват в „синя зона” ул. „Сан Стефано“ към поликлиниката

Паркингът в района на болницата в Благоевград отново да стане платен и охраняем и пропускателният режим да е контролиран, предвиждат планирани промени в Общинската наредба за реда и условията за престой и паркиране на превозни средства. В момента зоната се ползва като безплатен паркинг основно от пациенти и работещи в медицинските заведения.

Преди време за кратко районът работеше като платен паркинг, но преди 6 години по настояване на болничния директор д-р Митев бе премахната бариерата,  монтирана от „Паркинги и гаражи“ на входа, заради недоволство на медицински лица и болнични служители от пропускателния режим. Безразборното паркиране обаче създава големи затруднения за придвижване на линейки по алеите до сградите на различните отделения и вариантът да се реши този проблем е отново да се въведе контролиран достъп в зоната.

Промените в наредбата предвиждат паркингът при ЗМК също да премине за стопанисване и обслужване към общинското дружество „Паркинги и гаражи“. Идеята е той да предлага денонощна охрана срещу разумна такса.

В отговор на притесненията на хората с трайни увреждания и решение за инвалидизация от ТЕЛК, които работят в „синя зона”, а сега действащата наредба им дава право на безплатно паркиране до 3 часа, се предвижда удължаване на престоя в рамките на 8-часова работна смяна след представяне на документ за месторабота.

Промените визират и забрана за паркиране на автобуси с над 12 места по улиците, тротоарите, паркингите и др. площи за обществено ползване в града, като те ще се насочват на определени за това места. Ще се забрани и оставянето на повредени или спрени от движение коли на места за престой и паркиране, както и поставянето на тежки или битови предмети по тротоари, улици, алеи и зелени площи.

Лека корекция се предвижда на обхвата на „синя зона”, като в нея ще се включат няколко улици, както и такива, граничещи или вътрешни в „синя зона”, които обаче не са в списъка и това създава сериозни проблеми на живеещите на тях, защото нито могат да паркират автомобилите си заради забранителен пътен знак, нито имат право на талон от общината. Към „синята зона” с платено паркиране и ограничен престой се включва и стръмната ул. „Сан  Стефано“, водеща към поликлиниката.

Запазват се и всички правила в досега действащата наредба, включително и маршрутите, разрешени да движение на конски каруци.

В рамките на 1 месец промените в Наредбата за реда на паркиране и престой на територията на община Благоевград подлежат на обществено обсъждане и с евентуалните корекции тя ще се дискутира от общинските съветници най-вероятно в края на март.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Благоевград се гордее! Рами Шау донесе трето злато за Родината ни от световното първенство в Астана

vesito

Оля придружи гости от Саудитска Арабия

vesito

Съветникът д-р Павлин Янкулски излиза на първа линия в РЗИ в битката с коронавируса

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.