Планински СПА комплекси и имоти за краткосрочно отдаване: Най-горещата инвестицията на 2022 г.

Инвестициите в имоти за краткосрочен наем са естествена следваща стъпка след тези, в имот за дългосрочно отдаване. Особено атрактивни са туристическите имоти в планината, тъй като това все още е перспективен сектор за България. Това заяви собственикът на Pulse Building Constructions – Паскал Дойчев, по случай старта на кампанията за продажба на частни имоти в новия луксозен СПА комплекс Grand Therme Resort Banya.

Комплексът е разположен на площ от 62,000 кв. м. и включва както хотелска, така и жилищна част. Курортът се позиционира като ексклузивна дестинация от алпийски тип, а основният му акцент са две големи СПА зони с 2,700 кв. м. и 4,200 кв. м. площ.

Фокус на кампанията на Pulse Building Constructions са 60-те апартамента и 19-те къщи, предлагани на свободния пазар от дружеството-управител Гранд Хотелс Мениджмънт. Цените на имотите са от 72 хил. евро за апартамент до 300 хил. евро за самостоятелна къща, а квадратурите варират между 57 и 105 кв. м.

Строителят предоставя опциите „завършване до ключ“ и „управление на имота“, които повишават стойността на инвестицията, тъй като тя може да бъде изцяло дистанционна.

Познати като Aqualida Private Homes, къщите в Grand Therme Resort Banya са построени изцяло от естествени материали и съчетават модерни архитектурни решения с типичен възрожденски стил. Каменната зидария запазва топлината през зимата и прохладата през лятото, а дъсчената обшивка от сибирска лиственица придава на домовете характерен уют.

Къщите са разположени в самостоятелни парцели с дворове от 381 до 808 кв. м., конструирани така, че да позволят редица удобства. Сред тях са джакузи с гореща минерална вода, барбекю зона или закрита площ за паркиране на до две коли.

Етажното разпределение на първия етаж включва дневна с кухня и трапезария, спалня, баня с тоалетна, складово помещение и тераса. На втория етаж пък са разположени 3 спални, две бани с тоалетни, гардеробно помещение и тераса с гледка към Пирин.

„Решихме да предложим тази инвестиционна възможност на свободния пазар, а не на крупни бизнеси, защото вярваме в силата на българския предприемачески дух. Grand Therme Resort Banya е един от първите планински комплекси в страната, които предоставят инвестиционна възможност на частни купувачи в перспективен регион на страната“, отбелязва Дойчев.

Така например според агрегатора на данни AirDNA в Банско в сайта за краткосрочни наеми AirBnB се предлагат повече от 400 имота за краткосрочен наем. От особено значение е, че пазарът там отбелязва ръст в „ниския“ лятно-есенен сезон в сравнение с „високия“ зимен през 2021-2022 г.

За сравнение в столицата има повече от 2,100 имота от този тип, което насища пазара и сваля цената. В София средната цена на нощувка е 43 евро, докато в разположеното само на 4 км. от с.

Баня Банско, средната цена на нощувка е 51 евро. Това представлява повишение от 18.6% в полза на планинската дестинация.

Още миналата година от имотния бранш съобщиха, че сделките с инвестиционни жилища в страната набират сила. В интервю за голяма бизнес медия Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties уверява, че с усещането, че пандемията е отминала инвеститорите „все по-уверено се намесват на пазара и това води до превключване на скоростта и връщане почти изцяло на нивата преди пандемията“.

Тенденцията е още по-позитивна от гледна точка на посещаемостта. По данни на Министерство на туризма през януари 2022 г. общият брой туристически посещения на чужденци в България е близо 223,000, което представлява увеличение с 87.9% спрямо същия период на миналата година.

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) пък през 2021 г. в туристически дестинации в страната са похарчени повече от 1 млрд., 480 млн. лева само от български туристи.

Нещо повече – Благоевградска област, където е разположен Grand Therme Resort Banya, е най-доходоносната планински район в страната. През 2021 г. той е генерирал повече от 14 млн. лв. само от нощувки.

Благоевградска област е и водещият регион в страната по инвестиции по линията на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Тази година повече от половината средства са инвестирани в развитие на инфраструктурата и комуникациите, следвани от регионални инвестиции, околна среда и конкурентоспособност.

Според Паскал Дойчев всички тези фактори – съживяването на туристическия бизнес, подновения интерес към инвестиционни жилища, благоприятната икономическа картина и сравнително слабото предлагане на краткосрочни наеми в района на с. Баня – превръщат Grand Therme Resort Banya в един изключително атрактивен актив за диверсифициране на инвестиционното портфолио. Именно затова и строителят гарантира 9% възвръщаемост на всеки купувач.

Разберете повече за Grand Therme Resort Banya на нашия официален уебсайт www.pbc.bg/grand-therme-resort/ или в специализирания сайт за къщите на територията на комплекса: www.aqualida.bg/

Заявете оглед на един или повече от нашите ексклузивни имоти на [email protected] или на тел. 0878 236 671.

 

Свързани новини

Колко ще ни струва агнешкото за Великден?

vesito

Спира търсенето на терен на Ивана от Дупница

vesito

Благоевградчанинът Добрин Балтов засади 30 нови дъба и призова: Нека заедно създаваме зелено бъдеще за децата ни!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.