Илко Стоянов увеличава чиновническите места в общината с 20 щата над досегашните, прибавя трети зам.- кмет и още една дирекция  

Трети зам.- кмет и още една дирекция дописа в проекта си за нова структура на общинската администрация кметът на Благоевград Илко Стоянов. Така чиновническите места в кметството ще се увеличат с още 3 и ще станат 20 щата над досегашните.

Както „Струма“ писа, градоначалникът внесе за дискусия и решение в ОбС визията си за структура на администрацията, с която ще работи, но завчера изненадващо я изтегли, за да направи промени в проекта. В първия вариант кметът Стоянов бе заложил 2 щата за заместник-кметове, които във втория се увеличават на 3.

Припомняме, че преди дни при представяне на екипа, с който ще работи, той обясни, че започва само с един зам. кмет по строителството, но оставя две празни „квадратчета“ в бъдещата структура за зам. кметове по европейските програми и проекти и по икономическото развитие на града.

Градоначалникът залага в „ремонтираната“ структура  още една нова дирекция – „Устройство на територията“, с 25 души състав, обединяваща три отдела. В нея влизат  „Архитектура и проектиране“ със заложени 8 работни места срещу 14 в първия вариант, тъй като  строителният контрол и незаконното строителство се отделят в нов отдел с 8 специалисти. Третият отдел в новата дирекция е „Кадастър, регулация и земеразделяне“ със заложени 8 щата.

Структурата ще се обсъжда на сесията на ОбС в петък.

Източник:Вестник Струма

 

Свързани новини

Огромни камъни се свлякоха на път Е79 пред автомобил (СНИМКИ)

vesito

Ски писта “Кулиното” край Разлог посреща всички любители на зимните спортове

vesito

Община Благоевград решава дългогодишен проблем с паркирането в района на лечебните заведения, паркинг и нов медицински център със Спешно приемно отделение ще бъдат изградени пред болница „Пулс“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.