Пореден скандал в екипа „Томов“, зам.-кмет го вкара в съда

Бившият зам.- кмет по хуманитарните дейности на община Благоевград Василиса Павлова е депозирала в съда иск срещу екскмета Румен Томов за незаконно уволнение и от вчера в Районен съд е образувано дело. Мотивите за иска са, че при освобождаването не е спазен кодексът на труда, по който е направено назначението, а в заповедта за прекратяване на трудовите отношения без предизвестие не е посочена никаква причина.

Василиса Павлова бе отстранен от поста на пети април, часове след като се върна на работа след ползваната от нея отпуска заради участието и парламентарните избори като кандидат за депутат от листата на „Демократична България“. Освобождаването и е изненада, защото не е имала наложени наказания, нито индикация за конфликт и неразбирателство с градоначалника, затова като основна причина за прекратяване на договора и се коментира, че с кандидатирането си за депутат е отнела доверие, което могли да отидат за другия зам.- кмет по сигурността Любен Милев също кандидат за парламента.  И двамата не успяха да влязат в Народното събрание с най-кратък живот, но Василиса Павлова загуби и поста, който заемаше в Общинска администрация. По аналогичен начин без предизвестие   няколко месеца по-рано с креслото на зам.- кмет по строителство на Благоевград се раздели инженер Евгени Терзийски.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Община Разлог започна подмяна на водопроводната мрежа на улица “Цар Самуил”

vesito

Спомняте ли си за изчезналия Янек? Брат му разкри нечувани подробности за това какви са ги вършили братя Галеви в Дупница

vesito

Ръководители на полети от цял свят идват днес в Банско на ски състезания

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.