Пореден скандал в екипа „Томов“, зам.-кмет го вкара в съда

Бившият зам.- кмет по хуманитарните дейности на община Благоевград Василиса Павлова е депозирала в съда иск срещу екскмета Румен Томов за незаконно уволнение и от вчера в Районен съд е образувано дело. Мотивите за иска са, че при освобождаването не е спазен кодексът на труда, по който е направено назначението, а в заповедта за прекратяване на трудовите отношения без предизвестие не е посочена никаква причина.

Василиса Павлова бе отстранен от поста на пети април, часове след като се върна на работа след ползваната от нея отпуска заради участието и парламентарните избори като кандидат за депутат от листата на „Демократична България“. Освобождаването и е изненада, защото не е имала наложени наказания, нито индикация за конфликт и неразбирателство с градоначалника, затова като основна причина за прекратяване на договора и се коментира, че с кандидатирането си за депутат е отнела доверие, което могли да отидат за другия зам.- кмет по сигурността Любен Милев също кандидат за парламента.  И двамата не успяха да влязат в Народното събрание с най-кратък живот, но Василиса Павлова загуби и поста, който заемаше в Общинска администрация. По аналогичен начин без предизвестие   няколко месеца по-рано с креслото на зам.- кмет по строителство на Благоевград се раздели инженер Евгени Терзийски.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Евродепутат Андрей Новаков за отпуснатите 17 млн. лв. за Благоевградска област: Премиерът  Борисов успява да откликва на проблемите на общините

vesito

Възобновяването на горите: ЮЗДП с равносметката

vesito

ЗаЕдно за „Милион усмивки“ обедини институции, приемни родители и деца в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.