/Видео/ Председателят Андон Тодоров: ОбС е коректив, спазва законите и помага на жителите на община Благоевград

ОбС спазва законите и помага с каквото може на жителите на община Благоевград. Общинският съвет е отделна институция, ние сме коректив, ние трябва да преглеждаме документите и ако има нередно, да го обявим. Изпълнителната власт не е в ръцете на ОбС, а е в ръцете на кмета. Това заяви председателят на ОбС- Благоевград Андон Тодоров на пресконференция днес.

Изказването му бе по повод внушения, че има неразбирателство между него и общинската администрация и добави, че неговите действия винаги са били последователни.

Отразявам това, което виждам – когато виждам, че даден документ не е в ред, го връщам с писмо, да може да се коригира. За една година има върнати само 5 предложения на кмета“, коментира Тодоров и допълни ,че предложенията не са били от първостепенно значение и са били свързани с бюджетните дружества, първокласниците и почетен гражданин на Благоевград.

Тодоров добави още, че всеки председател на ОбС може да назначи юрист, който да го защитава.

Аз съм наел адвокат Зотева, която е веща в подобни дела, свързани със ЗМСМА. Щом това не е забранено от закона, значи е разрешено. Ние нямаме състав на ОбС за огромния обем работа. Сегашният стил на работа, е по-различен от предишния – тогава институциите бяха слети“, допълни още той.

По думите му на ОбС-Благоевград  са необходими минимум 2-ма юристи – един за сесии, и един за външни дела.

Тодоров обясни,че в дневния ред на сесията в петък са включени 49 точки, като е възможно да се включат и допълнителни точки.  В дневния ред е заложено и предложение за приемане на бюджета на община Благоевград за 2021 година.

Интересна сесия ще бъде, има доста неща за дискусии„, добави Андон Тодоров.

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани новини

Благотворителен базар в Сатовча

vesito

Горските от Разлог, нападнати с мачете от бракониери: Заплашиха, че ще ни заколят

vesito

Кметът на Благоевград М. Байкушев представи Управленската си програма до 2027 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.