/Видео/ Председателят Андон Тодоров: ОбС е коректив, спазва законите и помага на жителите на община Благоевград

ОбС спазва законите и помага с каквото може на жителите на община Благоевград. Общинският съвет е отделна институция, ние сме коректив, ние трябва да преглеждаме документите и ако има нередно, да го обявим. Изпълнителната власт не е в ръцете на ОбС, а е в ръцете на кмета. Това заяви председателят на ОбС- Благоевград Андон Тодоров на пресконференция днес.

Изказването му бе по повод внушения, че има неразбирателство между него и общинската администрация и добави, че неговите действия винаги са били последователни.

Отразявам това, което виждам – когато виждам, че даден документ не е в ред, го връщам с писмо, да може да се коригира. За една година има върнати само 5 предложения на кмета“, коментира Тодоров и допълни ,че предложенията не са били от първостепенно значение и са били свързани с бюджетните дружества, първокласниците и почетен гражданин на Благоевград.

Тодоров добави още, че всеки председател на ОбС може да назначи юрист, който да го защитава.

Аз съм наел адвокат Зотева, която е веща в подобни дела, свързани със ЗМСМА. Щом това не е забранено от закона, значи е разрешено. Ние нямаме състав на ОбС за огромния обем работа. Сегашният стил на работа, е по-различен от предишния – тогава институциите бяха слети“, допълни още той.

По думите му на ОбС-Благоевград  са необходими минимум 2-ма юристи – един за сесии, и един за външни дела.

Тодоров обясни,че в дневния ред на сесията в петък са включени 49 точки, като е възможно да се включат и допълнителни точки.  В дневния ред е заложено и предложение за приемане на бюджета на община Благоевград за 2021 година.

Интересна сесия ще бъде, има доста неща за дискусии„, добави Андон Тодоров.

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани новини

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ЩЕ ГОТВИ НА ПЛ. „БЪЛГАРИЯ“ В САНДАНСКИ ЗА ПРАЗНИКА НА МЛАДОТО ЧЕРВЕНО ВИНО!

vesito

Румен Томов: Нека превърнем Благоевград в удобно и добре устроено място за живеене

vesito

„Променяме се с климата”. Работим заедно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.