Мнозинство! 21 отговорни съветници, милеещи за Благоевград, свикват извънредна сесия на 6 юли за решаването на важни инвестиции

21 общински съветници от ОбС Благоевград събраха подписка за свикването на извънредна сесия за 6-и юли, на която да гласуват големи инвестиции за Асоциацията на ВиК. Това е искане на групата на ГЕРБ и още 15 общински съветници.

Сред тях са Албина Анева-Томова,Теодор Велчев, Павлин Янкулски, Мария Гошева, Ясен Неделчев, Мехмед Вакльов, Ивайло Червилов, Лилия Мечева, Соня Ставрева, Васил Миладинов, Цветозар Балабанов, Гергана Муртова, Исмет Узунов, Кирил Ваклинов и Андон Тодоров.

Днес 20 съветници, приближени до кмета Румен Томов, напуснаха демонстративно заседанието и на практика спънаха решаването на важните въпроси, заложени в дневния ред. Заради тях не можа да се стигне до разглеждането на важни точки, свързани с предложението за упълномощаване на кмета да представлява общината на предстоящото на 7 юли извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК.

От изключителна важност беше и да се разглежда предложението, касаещо кандидатстване с проект за подпомагане на образователния процес на деца и младежи, настанени в социалните услуги.

Тези 20 съветници, сред които Калоян Хаджийски,групата на БСП и съветниците на Радослав Тасков се опитаха да направят преврат в ОбС, но заверата не им се получи.

Голямото мнозинство от групата на ГЕРБ и още 15 общински съветници не се поддаде на това и по правилник свика извънредна сесия, на която в понеделник 6 юли от 9,30 часа да се разгледат важните точки, свързани с инвестициите в Благоевград.

Факт е,че това са съвестните и отговорни общински съветници, които мислят за развитието на Благоевград.

 

Свързани новини

Времето днес, прогноза за вторник, 26 декември

vesito

От днес започва изплащането на пенсиите

vesito

От сряда преминаване през „Кулата“ само с отрицателен тест за COVID-19, задължително преведен и на английски език

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.