18-годишната Дебора е изнервена от бавенето на делото срещу Георги

За разлика от предишните заседания, когато 18-годишната Дебора Михайлова запази мълчание в коридорите на Районния съд в Пловдив, днес момичето каза, че е изнервено от протакането на делото срещу Георги Георгиев. Младата старозагорка отново каза, че очаква справедливост, но отказа да коментира какво наказание трябва да получи 26-годишният мъж. Георгиев беше доведен в съда, който прави трети опит да проведе разпоредително заседание. След като 15 магистрати в Стара Загора си направиха отвод, делото беше преместено в Пловдив. Веднъж заседанието пропадна заради нарушения в обвинителния акт, а втория път – заради отсъствието на адвокатите на Георги.

Случаят „Дебора“ избухна миналото лято, когато се разбра, че на 18-годишното момиче са правени 400 шева, тъй като било рязано с макетен нож. Последваха серия големи протести в подкрепа на жертвите на домашно насилие в цялата страна, стигна се и до промени в закона. 26-годишният Георги Георгиев е с три повдигнати обвинения. Според прокуратурата от април м.г. до 25 юни в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал с убийство на Дебора Михайлова. Второто е за принуда, защото на 26 юни остригал част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност и за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда. Според обвинението той причинил на момичето 18 прорезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма, изразяваща се в колекция на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и контузия. Заради травмите си 18-годишната Дебора имала временна опасност на живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е било извършено по особено мъчителен начин.

Георги Георгиев бе доведен от полицаи в съда.
Георги Георгиев бе доведен от полицаи в съда.

Свързани новини

Тъжна вест: Почина директорът на МБАЛ-Благоевград

vesito

Иван Рълев от Симитли е победителя в петия сезон в „Игри на волята“

vesito

Времето днес, прогноза за понеделник, 15 април

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.