Явор Спасов получи плакет от кмета на община Кресна

Днес, 03.07.2024 г., в присъствието на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, заместник кметовете, инж. Петър Петров и инж. Петър Олег Петров, главният секретар на община Кресна, г-жа Борислава Стоичкова и директора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, г-жа Драгомира Тасева, на г-н Явор Спасов бе връчен плакет за изключителните му заслуги по организацията и провеждането на тържественото честване на 100 годишнината на училищното дело в Кресна.
Явор Кирилов Спасов е роден през 1951 година в Гара Пирин, където завършва и прогимназиалното си образование. Завършил е със златен медал актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1978 г. в класа на проф. Надежда Сейкова и през същата година става част от трупата на Народния театър за младежта.Г-н Спасов е режисьор на множество спектакли на сцената на Младежкия театър, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в гр.Шумен, Драматичен театър „Йордан Йовков“ в гр.Добрич, Драматичен театър „Боян Дановски“ в гр.Перник, Драматичен театър „Крум Кюлявков“ в Кюстендил и много други. Автор е на четири пиеси, две драматизация и една стихосбирка. Благодарим Ви, г-н Сапсов и да Вие честита заслужената наг
рада!
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение

Свързани новини

Кметът Методи Байкушев връчи грамоти на боксьори-медалисти от Благоевград

vesito

Почина общественикът Йордан Тонев от Благоевград

vesito

Тъжна вест! Почина уважавана преподавателка от Математическата гимназия в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.