Югозападният университет „Неофит Рилски“ проведе университетски форум по предприемачество

Югозападният университет „Неофит Рилски“ организира университетски форум по предприемачество на студентите по професионално направление 4.2 Химически науки. Събитието се състоя на 31 май 2023 (сряда), от 10:00 до 16:00 ч. в Заседателната зала на Ректората  на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

В специално изпратен поздравителен адрес, проф. д-р Иванка Станкова пожела успех и спорна работа на  участниците в инициативата.

Форумът се реализира в рамките на проект „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ в партньорство с Химикотехнологичен и металургичен университет – гр. София и Университет „Професор д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас.

Водеща цел на събитието бе да се осъществи  работещ диалог между студентите и бизнеса, като се създадат връзки за комуникация между компаниите и образованието, с цел последваща успешна професионална реализация и подбор на кадри.

В рамките на форума студентите имаха възможност да представят разработени от тях проекти по актуални теми като: иновации при отглеждането на зеленчуци, производство на млечни биопродукти, екотуризъм, биосензори за мониторинг на околната среда и др.

Представените от тях презентации бяха оценени от жури, като най-добрите  бяха отличени със сертификат и плакет.

Водеща цел на дейността на проекта е да се модернизира и повиши качеството на обучение по направление 4.2 Химически науки в Югозападен университет ,,Неофит Рилски“ чрез въвеждане на компетентностен модел, мултидисциплинарност и интердисциплинарност в обучението на студентите, включително  прилагането на дигитални образователни технологии.

„Проект BG05M2OP001-2.016-0013 „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове“

 

 

Свързани новини

Нов автомобил ще разнася храната на Домашния социален патронаж в Благоевград

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

ВрИД кмет на община Сатовча с поздравителен адрес по случай Деня на народните будители

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.