Шествие и тържества за 24 май в Банско

„ШЕСТВИЕ НА ЗНАНИЕ И МЛАДОСТ“ – ТЪРЖЕСТВА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
Община Банско и читалище „Никола Вапцаров“ организират тържествено честване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост В празничния ден, на централния площад в Банско, ще бъде честван най-българският празник – 24 Май. Програмата започва в 11:00 часа с празничен концерт и награждаване на изявени учители, ученици и културни дейци.
Вечерта ще споделим радостта от завършването на зрелостниците от Випуск 2024 на Средно училище “Неофит Рилски“, Професионална гимназия по електроника и енергетика гр. Банско, Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” и Гимназия по туризъм „Алеко Константинов”. Тяхното празнично дефиле от паметника „Банско помни героите“ до централния площад ще започне в 19:30 ч. и ще премине под 12 арки, символизиращи учебните им години. Тържеството на площада, където ще видим събрани всички абитуриенти, е от 20:00 часа.

Свързани новини

Скара бира „Ричи“ – при Борката

vesito

С подписка искат незабавно удължаване на АМ Струма до разклона за Симитли и Банско

vesito

БСП регистрира листата си в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.