Времето днес, прогноза за четвъртък, 23 май

Днес на много места ще има валежи, а температурите ще се понижат още и дневните ще са между 19° и 24°, в София – около 19°, предаде БНТ.

В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури, там има условия и за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки. През нощта ще бъде почти тихо, а през деня ще духа до умерен северозападен вятър. За тези, които ще стават рано, минималните ще са между 10° и 15°, в София – около 12°. По Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вълнението на морето ще бъде слабо. И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, като по най-високите върхове валежите ще са от сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. В петък ще преобладава слънчево време, на места със следобедни превалявания. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато пък вероятността за валежи намалява. В понеделник валежи са малко вероятни, но във вторник отново ще се заоблачи и главно в планинските райони, отново ще завали.

Свързани новини

Летният туристически сезон пред провал заради…

vesito

Времето днес, прогноза за четвъртък, 22 юни

vesito

ПОРЕДНИ УСПЕХИ ЗА БИАТЛОНИСТИТЕ НА БАНСКО НА ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.