Четири дни празник в Кресна

В Кресна празнуват четири дни. Честванията започнаха вчера с вечерня в Храм-паметник и костница „Свети Иван Рилски“.

Днес на  Отчовден се отслужва заупокойна молитва за загиналите за свободата и вярата от 11.00 часа. Службата ще води Неврокопският митрополит Серафим. Следват курбан и покланяне пред паметника на загиналите в Балканските воини.

В петък програмата за Празника на Кресна продължава с ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Димитър Попгеоргиев на площад „Кресненско въстание“.

В 19.00 часа е кулминацията с участието на деца от ДГ „Здраве“, ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“. На сцената ще излязат народните певци Румен Стойков и Димитрина Петличка. След това ще има празнична заря. В 20.00 часа Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл ще зарадват жителите и гостите на града.

На 21 октомври от 16.00 часа започва футболна среща между ветераните на ФК „Перун“-Кресна и ветераните на ФК „Вихрен“- Сандански.

Свързани новини

Два дни до началото на филмовото събитие на годината-Банско филм фест

vesito

Избират спортист, треньор и отбор на годината за община Петрич

vesito

Остават 2 дни за регистрация за Фолклорния фестивал „Песни от извора“ село Петрово

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.