Христо Стоичков раздава автографи в Банско на рождения си ден

Най-успешният български футболист Христо Стоичков ще раздава автографи на рождения си ден – 8 февруари в Банско. Стоичков ще е специален гост на Световната купа по ски алпийски дисцплини, което ще бъде на 10 и 11 февруари в Банско, а на 9 февруари ще има официална церемония по откриването.

Легендарната „осмица“ прави първите си стъпки във футбола в школата на Марица (Пловдив), а след като се озовава в ЦСКА, пътят му към върха е открит. Ицо е единственият българин, печелил “Златната топка” (1994), а освен това може да се похвали със “Златната обувка” (1990), “Златен Онз” (1992), както и “Златната обувка” за голмайстор на незабравимото американско лято на Мондиал 1994. Камата е печелил КЕШ и КНК с Барселона, като с каталунците има пет титли на Испания, както и една Купа на Краля и три Суперкупи на страната. С екипа на ЦСКА пък е трикратен първенец на България, трикратен носител на Купата на страната, а веднъж е вдигал и Суперкупата на родината ни.

Стоичков е петкратен футболист №1 на България. За ЦСКА има 123 мача и 82 гола, докато за Барса може да се похвали със 177 двубоя и 84 реализирани попадения. Играл е още за Хеброс, Парма, Ал-Насър, Кашива Рейсол, Чикаго Файър и Ди Си Юнайтед. За националния отбор на България има 84 мача и 38 попадения. От десетилетие насам Стоичков работи като анализатор за мексиканския тв гигант „Унивижън“ и редовно прави интрвюта с най-големите звезди на световния футбол.

„Искам да изкараме един страхотен ден – каза най-големият ни футболист във видео обръщение. – Знаете, че навършвам 58 години. Спомените са големи – 5 шампионски титли на Испания все с №8. Очаквам ви на Бъндеришка поляна в 14,30 ч! Знаете, че Банско ми е на сърцето.“ Подписването на книгите ще продължи точно два часа и половина в пресцентъра на Бъндеришка поляна. На 16 февруари Стоичков ще зарадва феновете си в Самоков и Боровец.

Снимката е илюстративна.

Свързани новини

Спомените в Къща за гости “Боже Име” се помнят дълго!

vesito

Тежка катастрофа край Гоце Делчев

vesito

Днес, Гоце Делчев и община Гърмен без вода

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.