Хеликоптер изчезна край село Гърмен

Селскостопански частен хеликоптер, нает от ЮЗДП, за да пръска, е изчезнал. Машината  е излетяла сутринта от стадиона в село Гърмен около 7,35 часа. Пътувал е в посока Пловдив, но не е пристигнал. Започнало е издирване, защото няма и връзка с пилота.

Военен хеликоптер облита цялото трасе от Гърмен към Пловдив. Предполага се,че машината е паднала в Родопите.  Хеликоптерът е „Робинсон 44“, бил е нает от Югозападно държавно предприятие, за да пръска срещу борова процесионка. Хеликоптерът е в района от 19 септември. Пръскал е и в различни райони, като вечер се е прибирал на стадиона в Гърмен, а екипажът е нощувал в базата на Горското стопанство.

В полицията в Благоевград няма подаден сигнал за инцидент с хеликоптер, но в Спешния център е постъпило обаждане за евентуален инцидент и е изпратена една линейка в Гоце Делчев.Издирването продължава.

Свързани новини

Утре временно спират водата в село Полето

vesito

Хубавата новина! Събраха парите за лечението на 21-годишната Дими от Хисаря

vesito

Напаст от кърлежи, много хора са ухапани

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.