Хванаха кралски гвардейци надрусани с кокаин и екстази

Изненадваща акция в казармата на Уелската гвардия охранители, които дежурят в Двореца на Кралицата, показа наличието на следи от кокаин и екстази в кръвта на гардовете, предаде Daily Mail.

Операцията с кодово име „спиране и издирване“ е била проведена с участието на 30 кралски военни и цивилни полицаи, като за наркотици са били тествани над 200 гвардейци от 1-ви батальон Уелската гвардия.

Специални екипи с куче, обучено да открива наркотици, са претърсили помещенията и личните вещи на охранителите, като във вещите на петима души са открити следи от екстази и кокаин.

При направените кръвни проби на собствениците им наличието на наркотици било потвърдено. Петимата прегрешили са арестувани, предава БГНЕС.

Източник от казармата съобщи пред Mirror, че: „Кралицата е информирана за ситуацията и проявява загриженост към своите гвардейци“.

Миналата седмица стана ясно, че 13 гвардейци, които пазят замъка Уиндзор и защитават кралицата, са били арестувани за нарушаване на карантината в страната.

Те са били в група от общо 16 гвардейци, които си направили парти на открито с много алкохол, кокаин и “рейв” музика в крайбрежен парк.

Арестуваните бяха осъдени на между 14 и 28 дни затвор, които ще излежат във военния затвор Glasshouse в Колчестър.

Това е първият случай на толкова много гвардейци, арестувани наведнъж, и обвинени за едно и също провинение.

Четирима от тях са дали положителни проби за кокаин и след изтърпяване на наказанието си ще бъдат уволнени.

Източник от Двореца съобщи, че нито кралицата, нито принц Филип са били изложени на опасност от страна на гвардейците си.

Източник: TrafficNews сн: илюстративна

Свързани новини

Училищата казват сбогом на хартиените медицински бележки

vesito

Дрегер отчете 1,8 промила на мъж , той доказа с кръвен тест, че не карал пил

vesito

За последно и предизборно! Румен Томов иска по-висока заплата за него и селските кметове

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.