Фолклорен флашмоб на Ансамбъл „Пирин“ в Благоевград

С емоционален фолклорен флашмоб магическите гласове на Ансамбъл „Пирин“ огласиха площадното пространство пред МОЛ „Ларго“. Под диригентството на Латинка Костова хорът на музикалната емблема на Благоевград и гост-солистът, перкусионистът Иван Цонков, изненадаха в неделния ден жителите и гости на областния център с изпълнения от репертоара на ансамбъла, композирани от основателя му проф. Кирил Стефанов. По време на флашмоба бяха редставени нови музикални интерпретации, наричани класика в жанра. Среща си дадоха перкусионните инструменти и песенните композиции на основателя и дългогодишен ръководител на Ансамбъл „Пирин“. Община Благоевград и Ансамбъл „Пирин“ посветиха проявата на народната певица Палагия Костова, която напусна този свят на 28 юни. Тя е един от основателите и емблема на Ансамбъл „Пирин“ – артист, хорист и солист.

Ансамбълът отбелязва и началото на поредица от събития по случай своя 70 – годишен юбилей.
Може да бъде изображение с 8 души и текстово съобщение

Свързани новини

Информационен бюлетин на ОДМВР за област Благоевград

vesito

Община Сандански започва третиране на зелените площи срещу борова процесионка

vesito

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов и Девойки Кюстендилска пролет 2024 се включиха в инициатива по залесяване на „Хисарлъка“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.