Учителката по математика от Добринище Йорданка Бачева днес празнува 100-годишен юбилей

Кметът на община Банско Стойчо Баненски и кметът на гр. Добринище Иван Сакарев посетиха най-възрастната жителка на гр. Добринище Йорданка Бачева, която днес празнува стотния си рожден ден. Тя чества вековния юбилей, обградена от обичта на близките си и уважението на поколения свои съграждани, на които е открила тайните на математиката през дългия си професионален път на учителка и директор на местното училище.
В интересния си разговор със Стойчо Баненски тя разказа не само за своя живот, но и за историята на Добринище и Банско. Въпреки достолепната си възраст, Йорданка Бачева следи с жив интерес случващото се в общината и какво предстои да се направи, за да живеят хората по-добре.
Кметовете, които встъпиха официално в длъжност преди броени дни, внимателно изслушаха съветите и́ и потвърдиха обещанията си да се грижат за добруването на съгражданите си от всички възрасти.
Може да бъде изображение с 3 души и шах

Свързани новини

Двоен успех във волейбола за ПГ-„Христо Ботев“ гр. Дупница на Зонални ученически игри 2023 – 2024 г.

vesito

Кметът Първан Дангов с жест към бъдещето на Дупница – децата!

vesito

Кралицата на балканската музика Цеца пристига в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.