Тъщата на премиера Денков върти бизнес с бельо в Благоевград

Тъщата на премиера Николай Денков е от най-успешните и дългогодишни търговки в Благоевград. Продава бельо, бански и дрехи в магазин в безистена на улица „Тодор Александров“ в града. Зойка Пешова е майка на Славка Чолакова, която живее на семейни начала с Николай Денков. Тъстът и зетят не били в добри отношения, имат и твърде различни партийни различия, пише  Еновина. Денков много рядко е гостувал при родата в Благоевград през годините. След като бе избран за премиер се поздравили по телефона.

Жената на Денков Славка Чолакова, понастоящем ръководител на Катедрата по Инженерна Химия и Фармацевтично Инженерство. Напуснала е Благоевград преди повече от 30 години. Завършила е Химически факултет, специалност Химична Физика и Теоретична Химия през 1996 година. защитила е дисертация на тема „Получаване и стабилност на емулсии съдържащи протеини“. От 2006 година е назначена като асистент по физикохимия във Факултета по химия и фармация. През 2015 година е назначена за ръководител на Катедрата по Инженерна химия и Фармацевтично инженерство. Основните научни интереси на проф. Чолакова са в областта на образуване и стабилност на емулсии, реология на пени, изследване влиянието на повърхностно-активните вещества върху пенообразуването, стабилността и скоростта на Оствалдово зреене в пени, както и върху ензимната липолиза на хранителни емулсии, при условия близки до тези в храносмилателния тракт.

Свързани новини

308 000 души са заразени с коронавирус в света за последното денонощие

vesito

Кметът на община Сандански, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства полагат клетва на 10 ноември

vesito

С водосвет започна подготовката на ОФК „Беласица“-Петрич за пролетния полусезон

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.