Тъжна вест! ЮЗУ преподавателка изгуби битката с Covid-19

Вчера в 18 ч. след тежко боледуване от Covid-19 почина професор Мирослава Кортенска. Тъжната новина съобщиха нейни близки в социалните мрежи.

Проф. д. н. Мирослава Кортенска е родена през 1953 г в София.Тя е български театрален критик, културолог и медиен експерт. Била е съветник в Комисията по култура и медии в 38-то Народно събрание и експерт по написването на Закона за електронни медии.

От 2000г е преподавател в катедра „ Телевизионно, театрално и киноизкуство” към Факултета по Изкуствата на Югозападния университет –Благоевград. Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на учените в България.

Автор е на множество книги и научни трудове, преведени на английски, френски, немски език.

Свързани новини

Община Сандански започна прием на заявления за Културен календар 2024!

vesito

Община Банско: Среща на общинското ръководство с институциите, отговорни за реда, сигурността и безопасността на населението

vesito

По повод Световния ден на Земята: Община Разлог организира доброволческа инициатива “Усмихни Земята” и спортно предизвикателство “Плогинг в Разлог”

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.