Тъжна вест! Почина журналистът – ветеран Асен Вълчанов от Благоевград

Почина най-възрастният журналист в Благоевград, носител на орден „Златно перо“, Асен Вълчанов. Тъжната новина съобщи дъщеря му Марияна Балабанова, която е преподавател в Югозападния университет.

Асен Вълчанов е роден в Дупница, но родът му произхожда от с. Розовец, Пловдивско. От Розовец идва и фамилното име Вълчанови.

Асен Вълчанов е бивш журналист от вестник „Пиринско дело“. Негови колеги от славните вестникарски времена на миналия век допълват, че той е сред най-титулуваните пера на изданието.

Асен Вълчанов и съпругата му Македонка имат дълъг съвместен живот. Те са образец за сплотено семейство, често се разхождаха ръка за ръка по улиците на Благоевград.  Отгледаха две деца (за съжаление синът им почина преди няколко години), имат и внуци.

През богатия си житейски път двамата често споделяха пред ИА „Региона“ за своя най-важен урок: да не скланят глава пред трудностите и несгодите, да споделят тревогите си един с друг, да са силни и твърди. А най-важното, уверяваха преди време, си остава семейството.

Свързани новини

Ето какво ще е времето днес, петък 12 април

vesito

Избират спортист на годината на Община Дупница

vesito

Пръскат срещу кърлежи в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.