Тъжна вест! Почина актрисата Бистра Тупарова от Благоевград

Почина актрисата Бистра Тупарова от Благоевград. Тъжната новина съобщиха нейни колеги.

Бистра Тупарова е един от основателите на Кукления театър в Благоевград и дългогодишна актриса в Драматичен театър „Н. Вапцаров“в града.

Родена през 1947 година в Благоевград, тя завършва ВИТИЗ в класа на проф. Атанас Илков. Бистра беше един от доайените на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград.

Изпращаме я със спомена за многобройните ѝ емблематични роли – Бернарда в “Домът на Бернарда Алба”, Султана в “Железният светилник”, Пена във “Вражалец”, Прашинко в “Сън в лятна нощ”, Лелята в “Солунските съзаклятници”, Кметицата в “Женско царство”, Майката в “Тайната вечеря на дякона Левски” и много други. Тя отпразнува 100-годишния юбилей на благоевградския театър с последната си роля – Майката във “Вапцаров: Песни за човека”.

 

 

Свързани новини

Андон Тодоров: С покривни фотоволтаични системи, ще стопим сметките за ток и вредните емисии, с Индустриалната зона – и безработицата

vesito

Кампания за безплатни прегледи на деца до 10 години в Сандански

vesito

Община Сандански въвежда система за електронен прием в детските градини

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.