Тенденции при изграждането на оранжерии

Изграждането на парник е все по-често срещано не само в професионални условия, но и в обработваемите земи в двора на къщите. Това е така, защото много хора се ориентираха към собствено производство плодове, зеленчуци и билки, които са богати на хранителни вещества и бедни на пестициди и химикали.

Кои са тенденциите при изработката на оранжерии? Научете повече от екипа на Парник БГ, който споделя някои от най-водещите такива.

Изработка от устойчиви материали

В съвременните оранжерии се използват устойчиви и екологично чисти материали, като стъкло с ниско емисионно покритие и рециклиран поликарбонат, които осигуряват дълготрайност и ефективност на сградата. Като едни от най-популярните се открояват оранжериите от поликарбонат, които се характеризират с някои основни предимства:

  • здравина и устойчивост срещу лоши климатични условия, включително силни ветрове, дъжд, снеговалеж, градушки;
  • възможност за създаване на оптимална среда за отглеждане на различни култури, което се дължи на отличната топлопроводимост и запазване на топлина в помещението и защитните свойства на поликарбоната от зловредното действие на ултравиолетовите лъчи;
  • дълготрайност и запазване във времето, което прави поликарбонатните парници отлична инвестиция.

Вграждане на технологии

Въпреки високото качество на материала, от който се изработват оранжериите в днешно време, сами по себе си не могат да осигурят максимално добри условия за отглеждане на културите. Тук на помощ идват различни технологии, които се интегрират в конструкцията, като автоматични системи за капково поливане, за отопление, за поддържане на оптимална осветеност и стимулиране на растежа, както и балансиране на влажността.

Изграждане на постройки към къщи

Тенденциите показват, че все по-често земеделците предпочитат конструкции, които се изграждат като пристройка към тяхната къща, което позволява свързване на отоплителни системи, прекарване на тръбите от парното до парника и гарантира голямо удобство при грижата за растенията.

Персонализация

Сред водещите тенденции се нарежда и персонализацията на оранжериите според нуждите на потребителите относно големина, форма, материал на изработка, вградени системи, вътрешно разположение и други. Можете да заявите изработка на персонален парник с размери, които удовлетворяват нуждите ви и се вместват в свободното пространство. Те варират от 3 x 3 метра и могат да достигнат дори до 3 x 13 метра и повече.

 

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Лъвовете са безпричинно конфликтни, усилия носят отлични доходи на Девите

vesito

Българският футбол: клубове, турнири и футболна култура

Regiona

Няколко тайни, който ще ви накарат да заобичате позата „ездачка“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.