Таксиметрови шофьори с подписка до председателя на ОбС Андон Тодоров за удължаване на разрешителните им, топката в ръцете на кмета

Да се удължат разрешителните им за таксиметрова дейност до края на август, искат таксиметрови превозвачи в Благоевград. В подписка до председателя на ОбС Андон Тодоров те припомнят, че заради усложнената епидемична обстановка в страната и обявеното извънредно положение в средата на март на практика 2 месеца не са могли да работят, а и почти никой не ползваше таксита.
„Разрешителните се издават за половин и за 1 година, и на повечето от нас изтичат на 30 юни“, обясни Светослав Тодоров, представител на засегнатите от бранша, който отбеляза, че въпросът е спешен.

Писмото на таксиметраджиите е депозирано в общината в края на миналата седмица, когато дневният ред на пренасрочената за 3 юли сесия вече бе утвърден.

„Искането на таксиметровите превозвачи е резонно, затова веднага го изпратих за становище на Общинска администрация, за да подготвят предложение и кметът да го внесе като извънредна точка на предстоящото пленарно заседание. Ако се отложи обсъждането на казуса, на практика след 30 юни превозвачите ще са в нарушение“, коментира председателят А. Тодоров.
Св. Тодоров обясни, че цената на разрешително за един таксиметров автомобил е 36 лв., но сред задължителните документи за издаването му се изисква платен патентен данък, който за 6 месеца е 300 лв. Удължаването на срока с 2 месеца на практика ще отложи и плащането на патента за извършване на дейността.

Андон Тодоров изпратил подписката с искането до кмета Томов, за да се намери начин да се помогне и на този бранш, както се помогна на заведенията, бизнеса и др.

Източник: В.“Струма“

 

 

Свързани новини

Една от тризначките стигна дъното! Призна, че е наркоманка и проститутка

vesito

Кандидатът за кмет на Благоевград инж. Румен Томов: Ще работя решително и безкомпромисно за нашия роден град.

vesito

Кметът Методи Байкушев сформира работна група за проследяване разходването на минералната вода на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.