„С хора и песни край релсите тесни“

Най-високата гара на Балканския полуостров – гара Аврамово ще събере за пета година гости от цялата страна на събора на народното творчество „С хора и песни край релсите тесни“. Той се организира от гражданското сдружение „За теснолинейката“, чиято мисия е да популяризира Родопската теснолинейка по линията Септември-Добринище.

Емблематичната влакова линия същност е на 97 години и е единствената действаща теснопътна железопътна линия в страната. През 2020 г. британското издание „Гардиън“ нареди българската теснолинейка сред 10-те най-добри пътувания с влак в Европа, заради невероятните гледки, които се разкриват по време на пътуването пред очите на всеки пътник.

Повече за Родопската теснолинейка и събора, който предстои на 12 август,  разказва в разговора си с Ваня Бахчиванова председателят на сдружението „За теснолинейката“ Кристиан Ваклинов. /БНР

Свързани новини

В община Сатовча продължава благотворителната кампания под надслов „Нека доброто продължи!“

vesito

/Видео/ Кметът Румен Томов обяви: 18 000 лв. трябва да плати общината в Благовград за клипче от 7 минути с качество на ниво „правено с мобилен телефон“
Томов за Камбитов: Мислех го за по-интелигентен!

vesito

Браво! И Стоян Петров на финал на Европейското първенство

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.