С резитба на лозите отбелязаха Трифон Зарезан в село Полена

Днес, когато честваме деня на лозарите и виното и почитаме паметта на Свети Трифон потребители и служите от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена отбелязаха празника. Денят на свети мъченик Трифон от древни времена се свързва с първата резитба на лозовите масиви.

В деня на лозаря, персоналът и потребителите на ЦНСТПЛУ в селото, също зарязаха лозите в двора на центъра. Пременени в красиви български носии, потребители на социалната услуга грабнаха лозарската ножица и пресъздадоха обредната традиция. Гости на празника днес  бяха кметът на село Полена Веселин Топузов, Ивайло Гоцев – началник на „Социалното звено“, както и служители от социалната услугата и звеното в Общинска администрация- Симитли.



















Свързани новини

За първи път в Благоевград! Форум „ЗаЕдно за Милион усмивки“ обединява родители и деца в приемна грижа от Югозападна България

vesito

Благоевград е домакин на международен турнир по канадска борба

vesito

Община Разлог с рекорден годишен бюджет в размер на почти 80 милиона лева

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.