С песни, танци и заря отбелязаха празника на Община Струмяни

Празничен концерт по повод празника на община Струмяни събра стотици на площада в село Струмяни. Десетки гости  отправиха своите поздравления и благопожелания към община Струмяни.

„Днес в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община и сърцето на всеки от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничният ден, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община. Отброихме още 4 динамични години, през които имахме възможността да продължим да работим и да влагаме сърцето и силите си за благото и добруването на хората в община Струмяни. За бъдещето на нашата община- малка, но с все по-големи възможности и все по- позната не само у нас, но и зад граница.Защото има с какво да се гордеем- с трудолюбието и с гостоприемството ни, с прекрасната ни природа, с културните ни и исторически забележителности, с фестивала Малешево пее и танцува, със съхранените традиции“, каза кметът на община Струмяни Емил Илиев.

Програмата започна с изпълненията на децата от Детска градина „Патиланци“ – с. Микрево, с. Струмяни и с. Илинденци, децата от Средно училище „Св.Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, певиците от Женска певческа група с. Игралище, танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ – с. Микрево, Ансамбъл „Малешевска китка“ и ансамбъл „Веселие“. За поредна година празникът събра стотици жители и гости на общината – поколения, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, хора които никога няма да забравят, че центърът на света е точно под родната стряха. Като част от съпътстващата програма на празника бе детско шоу „Маг Икар“, което зарадва най-малките деца на общината. Красива празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше и озаряваше площад “7-ми април“ в с. Струмяни.

Свързани новини

Нападнаха студентка в Благоевград

vesito

Община Дупница обявява процедура по подбор на персонал

vesito

ВНИМАНИЕ: Лавини дебнат в Пирин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.