С Гала концерт в Неврокопска митрополия започва фестивалът „Неотъпкана пътека“

Петото издание на „Неотъпкана пътека“ ще представи световната премиера на нова камерна творба за клавирен квинтет от Добринка Табакова, специална поръчка по случай юбилея на фестивала.
Ще чуете и камерни шедьоври от Брамс, Шонберг и Дохнани, както и по-рядко изпълнявани творби за разнообразни ансамбли и певци от Бърнстейн, Бацевич и Монгoмъри. За първи път ще гостуват в България световноизвестните музиканти Рандъл Скарлата, баритон (САЩ) и Макс Бейли, виола (Великобритания). Към екипа с вече познатите от предишни издания музиканти ще се включат и Дора Димитрова, цигулка (САЩ/България) и Вяра Шуперлиева, пиано (България/Aвстрия).
Тази година ще разширим програмата „Пътеката е ваша“. В Ковачевица ще ни гостуват трима млади български композитори – Лора Ал Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, които ще напишат нови камерни творби за музикантите на фестивала. Продължаваме и образователната програма „Пеещи сърца“ за деца от региона.neo-path-home.jpg

3 август 2023 – Неврокопска митрополия, Гоце Делчев

4–6 август 2023 – Читалище „Светлина“, Ковачевица

9 август 2023 – Епископска базилика на Филипопол, Пловдив

 

Свързани новини

Община Благоевград почиства саморасла растителност край пътя за м. Бодрост

vesito

Спират водата на улица в Симитли

vesito

ОбС спечели делото срещу Томов за предложената от Андон Тодоров програма за развитие на община Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.