Съпругата на онкоболен, на която лекар крещя: Не знам с какво сме провокирали това поведение

„Отивам на 10 октомври за направление и той започна с караниците, записани във видеоклипа, който направих. Не сме нагрубили доктора по никакъв начин, така че не знам с какво сме провокирали това поведение“, обясни пред БНТ съпругата на онкоболен мъж Ивалина Иванова. Видео, разпространено в социалните мрежи предизвика смут, защото на него се вижда как лекар ѝ крещи и я обижда.

Медикът е д-р Иван Станчев. Става ясно, че тя е отишла да вземе направление за явяване на съпруга й пред ТЕЛК. Видеото беше споделено от бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов във фейсбук профила му. Семейство Иванови са станали обект на обиди и арогантно поведение от страна на личния им лекар д-р Иван Станчев.

„Този документ ни е необходим за преустановяване на ТЕЛК за моя съпруг. Трябваше ни направление, а д-р Станчев не само, че не го издаде, но и се държа грубо и арогантно с нас без видима причина. Получихме писмо от ТЕЛК на 12 септември. Съпругът ми позвъня кога ще бъде удобно за личния ни лекар да се яви в кабинета за това направление. Не си вдигаше телефона. Съпругът ми отиде на място пред кабинета. Д-р Станчев е реагирал агресивно, изгонил го е и си е затворил вратата. Решихме да отидем отново, но двамата след една седмица. Покани ни в кабинета, около 40 минути писа нещо, въвежда данни и каза накрая, че не се получават нещата и след два дни да отидем за това направление. Отивам на 10 октомври за направлението и той започна с караниците, записани във видеоклипа, който направих. Не сме нагрубили доктора по никакъв начин, така че не знам с какво сме провокирали това поведение“, обясни Ивалина Иванова. Семейството ще заведе дело срещу агресивния лекар.

„Вчера получихме разрешение от регионална здравна каса да сменим личния лекар и съответно, благодаря на д-р Крумова за бързата реакция, за 10 минути успя да въведе личните данни на съпруга ми като нов за нея пациент и да му издаде направление“, каза още Иванова.

Свързани новини

Търсите ли работа? Вижте обявата

vesito

Откриха тялото на шофьора на ТИР-а. Той е петата жертва на катастрофата на АМ „Тракия“

vesito

Първа по рода си безплатна кампания за скрининг за рак на дебелото черво започва в цяла България

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.